Ez a mix csodás alapja lehet a fűszervajunknak, amit nemcsak a pirítósunkra kenhetünk, vagy tölthetjük bármilyen péksüteménybe, hanem halra és húsra kenve mennyei sülteket készíthetünk! Legyen ott ez a keverék a fiókban vagy a polcon, imádni fogjátok!
Szóval: fűszekeverésre fel, a mérce kivételesen NEM a 2,5 dl-es bögre, hanem a teáskanál!
Hozzávalók egy kisebb üveghez:
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál fehérbors
- 4 teáskanál rozmaring
- 4 teáskanál oregánó
- 4 teáskanál bazsalikom
- 3 teáskanál kakukkfű
- 2 teáskanál reszelt citromhéj
- 2-3 teáskanál fokhagyma granulátum
Elkészítése:
- Az egészet alaposan összekeverjük, majd egy jól záródó üvegcsébe tesszük.
- Felhasználjuk például fűszervajhoz, amivel akár fűszervajas kiflit is tölthetünk!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További fűszerkeverékeim:
Sütőtök fűszerkeverék