![](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2023/12/teli-elvalaszto-v_2.0-600x139.png)
![](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2023/12/DSC_0612-scaled.jpg)
Ha igazán finom, és nagyon illatos mézeskalácsot szeretnétek sütni, akkor használjátok ezt az íz-és illat kavalkádot. Ettől lesz az igazi!
![](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2023/06/lisztesbogre2kicsi-600x288.png)
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂
Hozzávalók egy adaghoz, kis üvegbe, 3-4-szeres adag kell:
- 3 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt szegfűbors
- fél teáskanál őrölt kardamom
- fél teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
- A hozzávalókat összekeverjük, majd vagy azonnal felhasználjuk, vagy az adagot mindjárt többszörözve készítjük el, és egy csinos üvegcsébe, címkével megjelölve mehet a szekrénybe vagy ajándékba!
- Kb. fél kilónyi lisztből készült tésztához két evőkanállal tegyetek!
Jó fűszerezést! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Mibe használd a fűszerkeveréket?
Rögtön puha mézeskalács írókával
Rögtön puha kakaós mézeskalács
Mézeskalácsos sajttorta pohárkrém
![mézeskalács fűszerkeverék](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2023/12/DSC_0753-1-1-scaled.jpg)
![](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2023/12/DSC_0732-scaled.jpg)