Ha igazán finom, és nagyon illatos mézeskalácsot szeretnétek sütni, akkor használjátok ezt az íz-és illat kavalkádot. Ettől lesz az igazi!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂
Hozzávalók egy adaghoz, kis üvegbe, 3-4-szeres adag kell:
- 3 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt szegfűbors
- fél teáskanál őrölt kardamom
- fél teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
- A hozzávalókat összekeverjük, majd vagy azonnal felhasználjuk, vagy az adagot mindjárt többszörözve készítjük el, és egy csinos üvegcsébe, címkével megjelölve mehet a szekrénybe vagy ajándékba!
- Kb. fél kilónyi lisztből készült tésztához két evőkanállal tegyetek!
Jó fűszerezést! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Mibe használd a fűszerkeveréket?
Rögtön puha mézeskalács írókával