![](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2023/12/teli-elvalaszto-v_2.0-600x139.png)
![](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2023/12/DSC_1411-1-scaled.jpg)
Karamellás, vaníliás, fűszeres, vagyis minden megvan benne, hogy megédesítse és ünnepivé varázsolja a kedvenc habos kávénkat! A téli hónapokra és ajándéknak is szuper választás!
![](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2023/12/image.png)
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- egy bögre víz (2,5 dl)
- másfél bögre kristálycukor (24 dkg)
- 2-3 tasak vaníliás cukor (20-30 g)
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
- 2 teáskanál mézeskalács fűszer
Elkészítése:
- A cukrot lassú tűzön felolvasztjuk, majd felöntjük a vízzel. Óvatosan, lassan, mert forró gőz csaphat fel.
- Hagyjuk, hogy az összeugrott karamell ismét feloldódjon a melegítés során, majd összeforraljuk alaposan a fűszerekkel és a vaníliás cukorral, narancshéjjal, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ekkor szűrőn átszűrjük, és csinos üvegekbe töltjük, és kedvünkre édesítjük vele a kávénkat!
Jó kávézást! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Hasonló receptjeim:
![kávéízesítő szirup](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2023/12/DSC_1411-scaled.jpg)