Barion Pixel

Karácsonyi kávészirup bögrésen

Karamellás, vaníliás, fűszeres, vagyis minden megvan benne, hogy megédesítse és ünnepivé varázsolja a kedvenc habos kávénkat! A téli hónapokra és ajándéknak is szuper választás!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • egy bögre víz (2,5 dl)
  • másfél bögre kristálycukor (24 dkg)
  • 2-3 tasak vaníliás cukor (20-30 g)
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszer 

Elkészítése:

  1. A cukrot lassú tűzön felolvasztjuk, majd felöntjük a vízzel. Óvatosan, lassan, mert forró gőz csaphat fel.
  2. Hagyjuk, hogy az összeugrott karamell ismét feloldódjon a melegítés során, majd összeforraljuk alaposan a fűszerekkel és a vaníliás cukorral, narancshéjjal, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ekkor szűrőn átszűrjük, és csinos üvegekbe töltjük, és kedvünkre édesítjük vele a kávénkat!

Jó kávézást! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Hasonló receptjeim:

Kávéízesítő szirup

Lumumba

Fehér forró csoki

Sütőtökös latte

kávéízesítő szirup

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák