Barion Pixel

Borsóleves

Borsóleves

Klasszikus borsóleves, amit mindenki szeret. Ez megint egy olyan étel, amit nem tudok abbahagyni egy tányér után!

Hozzávalók:

  • 1 fakanál zsír
  • 1 evőkanál őrölt, édes fűszerpaprika
  • 450-500 gr zöldborsó
  • 1 púpos evőkanál kristálycukor
  • 1 szál fehér répa
  • 2 szál sárgarépa
  • 3-4 szem közepes krumpli
  • 1-2 teáskanál házi ételízesítő
  • másfél teáskanál só
  • 10-12 bögre víz (kb. 2-3 liter)

    +szűk fél bögre levestészta

Elkészítése:

  1. A répákat meghámozzuk és felkarikázzuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk
  2. Egy közepes méretű lábosban felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a répát, krumplit, borsót, meghintjük a cukorral és a sóval, ezt összekeverjük.
  3. Egy bögre vizet ráöntünk, lefedjük, és kb. tíz percig pároljuk. 
  4. Ezután rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük nagyjából két liter vízzel. Később még hígíthatjátok!
  5. Forrástól számítva 10-15 percig még főzzük mérsékelt tűzön, lefedve, majd hozzáadjuk a levestésztát is.
  6. Ezzel kb. még tíz percig főzzük, majd tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További zöldséges leveseim:

Tarhonyaleves gazdagon

Spárgaleves

Bableves

Palócleves

Borsóleves

szeretettel ajánlom:

Kategóriák