Klasszikus borsóleves, amit mindenki szeret. Ez megint egy olyan étel, amit nem tudok abbahagyni egy tányér után!
Hozzávalók:
- 1 fakanál zsír
- 1 evőkanál őrölt, édes fűszerpaprika
- 450-500 gr zöldborsó
- 1 púpos evőkanál kristálycukor
- 1 szál fehér répa
- 2 szál sárgarépa
- 3-4 szem közepes krumpli
- 1-2 teáskanál házi ételízesítő
- másfél teáskanál só
- 10-12 bögre víz (kb. 2-3 liter)
+szűk fél bögre levestészta
Elkészítése:
- A répákat meghámozzuk és felkarikázzuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk
- Egy közepes méretű lábosban felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a répát, krumplit, borsót, meghintjük a cukorral és a sóval, ezt összekeverjük.
- Egy bögre vizet ráöntünk, lefedjük, és kb. tíz percig pároljuk.
- Ezután rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük nagyjából két liter vízzel. Később még hígíthatjátok!
- Forrástól számítva 10-15 percig még főzzük mérsékelt tűzön, lefedve, majd hozzáadjuk a levestésztát is.
- Ezzel kb. még tíz percig főzzük, majd tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További zöldséges leveseim: