Barion Pixel

Göngyölt rakott kel

göngyölt rakott kel

Gyönyörűűű és nagyon finom étel, próbáljátok ki, mert igazán különleges!

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • fél kg darált sertéslapocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 bögre rizs (20 dkg) + 1 teáskanál só a főzéséhez
  • 1 evőkanál zsír (4 dkg)
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • másfél teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors

    + 1 nagy tejföl
    + 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

  1. Először a ragut készítjük el: a zsírt felolvasztjuk, az apróra kockázott hagymát üvegesre pároljuk benne, majd mehet rá a pirospaprika, a hús, a só és a bors.
  2. A húst megpirítjuk, majd összekeverjük a kifőzött rizzsel. Én rizsfőzőben főztem, mikróban, itt megtaláljátok: https://rupanerkonyha.hu/webaruhaz/ Két bögre rizst, négy bögre vízzel, sóval beletettem a rizsfőzőbe, és 20 percre betettem a mikróba! Természetesen hagyományosan is elkészíthető!
  3. Ezután a kelkáposztát megmostam, levelekre szedtem, majd két percre forró sós vízbe tettem őket párolódni! 
  4. Mikor már nagyjából langyosra hűlt a ragu és a levélkék, akkor a nagyobb leveleket megtöltöttem kb. 1 csapott evőkanálnyi töltelékkel, és begöngyöltem őket.
  5. A maradék levélkét felcsíkoztam, és összekevertem a maradék rizses raguval.
  6. Egy kisebb hőálló sütőtálat kizsíroztam, majd az aljába terítettem a kelkáposztás ragut, vagyis megágyaztam a göngyölt töltelékeknek, amiket belefektettem ebbe az ágyikóba.
  7. Elkentem a tetejükön a kevés sóval kikevert tejfölt, és megszórtam a lereszelt sajttal.
  8. 190 fokos sütőben, alul-felül sütőben addig sütöttem, míg szép aranyszínű nem lett a sajt a tetején.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További káposztás receptjeim:

Töltött káposzta Anyukámtól

Szabolcsias töltött káposzta

Paradicsomos káposzta fokhagymás pecsenyével

Házias kelkáposzta főzelék

Frankfurti leves

Göngyölt rakott kel

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák