Barion Pixel

Karalábéleves reszelt tésztával

Karalábéleves reszelt tésztával

Ez egy nagyon finom, zsenge karalábéleves, aminek ez a tarhonyaszerű, reszelt tészta áll talán a legjobban.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 fakanál zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 3 kisebb fej, zsenge karalábé
  • fél mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 teáskanál házi ételízesítő
  • 1 bögre alaplé vagy egy-két leveskocka 
  • másfél teáskanál só
  • 10-12 bögre víz (kb. 2-3 liter)

    + szűk fél bögre levestészta

Elkészítése:

  1. A répákat és a karalábékat meghámozzuk és felkockázzuk
  2. Egy közepes méretű lábosban felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a az apróra vágott hagymát,  a répát, krumplit, és ezt néhány percig pirítjuk, pároljuk. 
  3. Ezután felöntjük nagyjából két liter vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsot, alaplevet vagy leveskockát. Később még hígíthatjátok!
  4. Forrástól számítva 15 percig még főzzük mérsékelt tűzön, lefedve, majd hozzáadjuk a levestésztát is. Ha apróbb a tészta, akkor elég később hozzáadni!
  5. Ezzel addig főzzük, míg minden jó puha nem lesz!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További leves receptjeim:

Paradicsomleves

Borsóleves

Tojásleves

Tarhonyaleves gazdagon

Gyümölcsleves

Karalábéleves reszelt tésztával

szeretettel ajánlom:

Kategóriák