Egy habkönnyű felvert, banános piskóta, roppanós csokiburokkal: fenséges!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 4 tojás
- 2 evőkanál víz
- 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
- két és fél bögre fehér finomliszt (32,5 dkg)
- 1 púpos teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kis csomag ét tortadara
- egyharmad bögre étolaj
A bevonáshoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Előkészítése:
- A sütőt alul-felül sütés programon előmelegítjük 180 fokra.
- Két őzgerincet kikenünk vajjal.
- A tojások fehérjét lágy habbá verjük, majd folyamatos turmixolás mellett, kisebb adagokban hozzáadjuk a cukor felét, amivel kemény habot verünk.
- A cukor másik felével kikeverjük a tojások sárgáját, kihabosítjuk, szép világosra
- Ezután hozzáadjuk a vizet, az olajat, a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a pürésített banánt, azokkal is elkeverjük, majd fakanállal vagy spatulával belekeverjük a tortadarát is.
- Ezután a tojáshabot is beleforgatjuk, óvatosan, körkörös mozdulatokkal, hogy a hab össze ne törjön!
- A tésztát egyenlően elosztjuk a két őzgerinc formában. Én úgy szoktam, hogy egy spicc-vagy egy merőkanállal adagolom: egyet az egyikbe, egyet a másikba, és így folytatom, míg el nem fogy.
- Betesszük az előmelegített sütőnkbe, ahol nagyjából 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
- Hagyjuk kihűlni!
- Már csak a máz van hátra. Olvasszuk fel az összetördelt csokit az olajjal gőz felett vagy mikróban, majd szépen vonjuk be vele a sütinket.
- Hűvös helyen vagy hűtőben hagyjuk a csokit megszilárdulni, majd forró késsel vágjuk csinos szeletekre!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További banános receptjeim: