Barion Pixel

Banános piskóta őzgerincben sütve

Egy habkönnyű felvert, banános piskóta, roppanós csokiburokkal: fenséges!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
  • két és fél bögre fehér finomliszt (32,5 dkg)
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kis csomag ét tortadara
  • egyharmad bögre étolaj

A bevonáshoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Előkészítése:

  1. A sütőt alul-felül sütés programon előmelegítjük 180 fokra.
  2. Két őzgerincet kikenünk vajjal.
  3. A tojások fehérjét lágy habbá verjük, majd folyamatos turmixolás mellett, kisebb adagokban hozzáadjuk a cukor felét, amivel kemény habot verünk.
  4. A cukor másik felével kikeverjük a tojások sárgáját, kihabosítjuk, szép világosra
  5. Ezután hozzáadjuk a vizet, az olajat, a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a pürésített banánt, azokkal is elkeverjük, majd fakanállal vagy spatulával belekeverjük a tortadarát is.
  6. Ezután a tojáshabot is beleforgatjuk, óvatosan, körkörös mozdulatokkal, hogy a hab össze ne törjön!
  7. A tésztát egyenlően elosztjuk a két őzgerinc formában. Én úgy szoktam, hogy egy spicc-vagy egy merőkanállal adagolom: egyet az egyikbe, egyet a másikba, és így folytatom, míg el nem fogy.
  8. Betesszük az előmelegített sütőnkbe, ahol nagyjából 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  9. Hagyjuk kihűlni!
  10. Már csak a máz van hátra. Olvasszuk fel az összetördelt csokit az olajjal gőz felett vagy mikróban, majd szépen vonjuk be vele a sütinket. 
  11. Hűvös helyen vagy hűtőben hagyjuk a csokit megszilárdulni, majd forró késsel vágjuk csinos szeletekre!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További banános receptjeim:

Banános csokis muffin

Csokis banános gofri

Csokis banánkenyér

szeretettel ajánlom:

Kategóriák