Barion Pixel

Borsófőzelék sült virslivel

Borsófőzelék

Egy finom, édes borsófőzelék mindig jöhet, én nagyon szeretem!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál zsír vagy két evőkanál étolaj
  • 450-500 gr mirelit vagy friss zöldborsó 
  • egy bögre tej (2,5 dl)
  • 1-2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál házi ételízesítő (elhagyható)
  • 3 púpos evőkanál fehér finomliszt

Elkészítése:

1. A főzelékhez felolvasztjuk a zsiradékot, majd hozzáadjuk a mirelit zöldséget, a cukrot és a sót, ételízesítőt, majd két-három percig pirítjuk, közben kevergetjük.

2. Ezután felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi, és fedő alatt, közepes hőfokon, jó puhára pároljuk a borsót.

3. A lisztet csomómentesre keverjük a tejben. Én a Mix-fixben rázom mindig össze, garantáltan csomómentes lesz, három-négy rázás után. Itt megtaláljátok: https://rupanerkonyha.hu/webaruhaz/

4. A tejes keverékünket lassan a főzelékhez csorgatjuk, közben folyamatosan keverjük egy habverővel. Mérsékelt tűzön összeforraljuk, besűrítjük, közben folyamatosan kevergetjük!

5. Ha nagyon sűrűnek találjátok, akkor adjatok hozzá még fél-egy bögre tejet! Én szoktam!

6. Fasírtgolyókkal, tükörtojással vagy sült virslivel tálaljuk ízlés szerint.

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További főzelékreceptjeim:

Zöldbabfőzelék fasírttal

Tökfőzelék csirkepörkölttel

Idényfőzelék corndoggal

Kelkáposztafőzelék

Spenót

Borsófőzelék

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák