Barion Pixel

Panna cotta bögrésen

Panna cotta bögrésen: a Rupáner konyhából!

A legnépszerűbb olasz desszert, a puding, ami világhírre tett szert: a panna cotta, vagy főzött tejszín!
Édes, csillogó, vaníliás, tejszínes, selymes, és még sorolhatnám!
Már a kép is csábító, és amilyen exkluzív a kinézete, olyan egyszerűen elkészül.
Jó érzés ilyet alkotni, és mikor a vendégek elé letesszük, magunkon fogunk elálmélkodni 🙂 Hiszen forralás, néhány keverés, be a hűtőbe, és másnap ilyen látványos desszertet tálalhatunk!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 4 nagyobb adaghoz:

  • egy és háromnegyed bögre habtejszín (legalább 30%-os, megfelel 4 dl-nek)
  • egy bögre legalább 2,8%-os tehéntej
  • egyharmad bögre kristálycukor (5 dkg)
  • 1 vanília rúd magjai kikaparva (helyettesíthető kivonattal esetleg vaníliás cukorral)
  • 4 lap zselatin vagy négy teáskanál porzselatin

Elkészítése:

1. A vanília rúd kikapart magjait egy közepes lábasban (legjobb a nyeles) lassan forraljuk a tejjel négy-öt percig, közben kevergetjük, és nem hagyjuk őrizetlenül.

2. Félrehúzzuk a tűzről, lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt és a cukrot, amivel együtt újra felforraljuk.

3. Félrehúzzuk és hűlni hagyjuk öt percet, közben kevergetjük.

4. Ezután hozzáadjuk a zselatinlapokat, és addig keverjük őket, míg maradéktalanul fel nem olvadnak. Jó alaposan kavarjuk össze, ne maradjon zselatin az edény alján!

5. Hideg vízzel kiöblített formákba, vagy öblös tálkákba öntjük őket, majd hagyjuk a pulton hűlni.

6. Hűtőbe tesszük, és egy darab alufóliával letakarjuk őket, hogy ne vegyék át a hűtőben fellehető egyéb ízeket. De nem légmentesen zárjuk, csak tegyünk rá egy-egy darabot lazán.

7. Néhány órát hagyjuk a hűtőben szilárdulni a krémünket!

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További pudingreceptjeim:

Házi vaníliapuding

Házi csokipuding

szeretettel ajánlom:

Kategóriák