A gyerekek és a felnőttek is imádják, képtelenség belőle eleget készíteni! 🙂
Tökéletes a só, a vaj, a sajt és a liszt aránya, a két tojás sárgája, pedig éppen azt a tartást adja a rágcsánknak, amire szükség van: omlós, puha, már-már réteges, ennivalóóóóóóóóó 🙂
És ugye milyen kis aranyosak ezekkel a sajtszerű lyukacskákkal? 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– egy és kétharmad bögre fehér finomliszt (22 dkg)
– 20 dkg trappista vagy edámi sajt lereszelve
– 20 dkg puha vaj
– 1 teáskanál só
– 2 tojás sárgája
Elkészítése:
1. A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk.
2. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe tesszük fél órára.
3. Alaposan lisztezett felületen körülbelül fél centi vastagra nyújtjuk a formát, majd tetszőleges nagyságú és formájú szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Én ezúttal tojás alakút használtam.
4. A krékereket sütőpapírral bélelt gáztepsikre sorakoztatjuk, majd egy szívószál segítségével lyukakat szaggatunk beléjük.
5. Mehetnek is alul-felül sütés programon 180 fokra előmelegített sütőbe, körülbelül 15 percre. Legyen aranyszínű, de ne süssük túl, mert elveszti a vajas-sajtos ízét.
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További sós rágcsa receptjeim: