Egy nagyon finom gombaleves, amit a nokedli tesz teljessé!
Hozzávalók:
A leveshez:
- 50-75 dkg gomba
- 3 sárgarépa
- 1 evőkanál zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 4-6 bögre víz
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál vegeta
A galuskához:
- 1 tojás
- 1 csipet só
- másfél bögre liszt (18-20 dkg)
- egyharmad bögre víz (0,8 dl)
Elkészítése:
- A zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzákeverjük a fűszerpaprikát és rádobáljuk a felkarikázott sárgarépát.
- Elkeverjük, egy percig pirítjuk közepes tűzön, majd felöntjük 2 bögre vízzel, sózzuk, vegetázzuk.
- Tíz percig főzzük lefedve, majd hozzáadjuk a megpucolt, elnyolcadolt gombát, még két bögre vizet, paradicsomot, majd addig főzzük, míg a répa majdnem puha nem lesz.
- Közben a galuska hozzávalóit is összekeverjük, majd beleszaggatjuk nokedliszaggatóval a levesünkbe. Adunk hozzá még vizet, sót, fűszert, ha szükségesnek érezzük.
- Puhára főzzük a nokedlit, és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További leveseim: