A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 8 tojás
- háromnegyed bögre cukor (12 dkg)
- másfél bögre liszt (20 dkg)
- 1-2 teáskanál sütőpor
+ befőtt vagy friss meggyszemek a tetejére
Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját simára keverjük.
3. Ha véletlenül is került sárgája a fehérjébe, akkor azt mindenképpen halásszuk ki kanállal az utolsó cseppig!!!
4. Ezután a fehérjét turmixgéppel elkezdjük verni, és amikor lassan habosodni kezd, fehéredik már szépen, a kimért cukrot fokozatosan hozzáadjuk evőkálról-evőkanálra.
5. A tojásfehérje akkor jó, ha a habverőn megáll, tovább nem szabad keverni, mert összetörik! Ha valamiért mégsem akar felverődni, csipet sót, vagy egy csepp ecetet adunk hozzá!
6. A kemény habba belekeverjük a simára kevert sárgáját. Nagyon fontos, hogy a hab és a tojássárga krém összekeverése során a fakanál mindig félkört írjon le FENTRŐL LEFELÉ! Ugyanezekkel a mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is. Ha nagyon precízek szeretnénk lenni, akkor a lisztet és a sütőport szitáljuk is át.
7. Ezután a masszát sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, lisztezett) közepes tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk meggyszemekkel, majd nagyjából 15-20 percig sütjük 180 fokon, míg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben a sütőajtót pedig nem nyitogatjuk, arra van az üveg, hogy kukucskáljunk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További meggyes receptjeim:
Sült oldalas meggyszósszal és törtkrumplival