Barion Pixel

Isteni sajtszószos sertésszűz

Isteni sajtszószos sertésszűz

Ha egy igazán gyors, kiadós, sajtrobbanásos ízélményre vágytok, akkor próbáljátok ki ezt a mennyeien finom sertésszüzet cheddaros szósszal!

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál étolaj vagy egyéb zsiradék
  • 2 sertésszűz (kb. 75 dkg)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg apróra kockázott szalonna vagy bacon
  • 25 dkg vörös cheddar sajt
  • fél bögre víz (1,2 dl)
  • két és fél bögre tej (6,2 dl)
  • 3 evőkanál liszt
  • fél-egy teáskanál só 
  • fél mokkáskanál feketebors 
  • negyed mokkáskanál cayenne bors

Elkészítése:

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük, nagyobb lyukú reszelőn. 
  2. A sertésszüzet lehártyázzuk, majd felkarikázzuk.
  3. A forró olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a szalonnát, majd elkezdjük rajta pirítani a húst.
  4. Felöntjük fél bögre vízzel, majd fedő alatt puhára pároljuk a húst. Pici vizet pótolhatunk, ha szükséges.
  5. Miközben pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha már a hús egyik fele kifehéredett, esetleg picit megpirult, akkor megforgatjuk őket, és a másik felüket is sózzuk borsozzuk.
  6. Egy bögre tejben csomómentesre keverjük a lisztet, majd felöntjük a maradék tejjel is.
  7. Az egészet a húsra öntjük, és közepes hőfokon besűrítjük. Közben kóstoljuk, fűszerezzük. Ne legyen túl sós, majd a sajt után tegyetek hozzá inkább a végén!
  8. Végül belekeverjük a lereszelt sajtot is, majd párolt rizzsel tálaljuk!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További ebéd receptjeim:

Tejfölös gombás karaj

Sertéspörkölt galuskával

Zöldbab főzelék fasírttal

Szaftos rakott zöldbab

Tepsis tarja

Isteni sajtszószos sertésszűz

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák