Barion Pixel

Kelkáposztafőzelék

Kelkáposztafőzelék

Igazi retro egytál, én mindenhogy szeretem, forrón, langyosan, még hidegen is!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 közepes burgonya ( 30-40 dkg)
  • 1 csapott teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanálnyi őrölt fűszerpaprika
  • másfél teáskanál só
  • egy mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 fakanálnyi zsír
  • 4 evőkanálnyi fehér finomliszt
  • 50 dkg lecsókolbász vagy virsli 

Elkészítése:

1. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a külső, öregebb leveleket eltávolítjuk, majd a leveleket tetszőleges nagyságú csíkokra, laskára vágjuk, majd feltesszük annyi vízzel főni, ami éppen ellepi. Én szeretem, ha nagyobb darabok is vannak benne, de lehet apróbbra is vágni. Ha a káposzta levelei nagyon vaskosak, akkor a vastagabb, középső levél ereket vágjuk ki. De inkább igyekezzünk zsenge káposztát beszerezni, úgy rövidebb lesz a főzési idő! 🙂 

2. Kb. 10 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, atzúzott fokhagymát, a meghámozott és felkockázott krumplit.

4. Kb. 20 perc alatt. fedő alatt puhára pároljuk.

5. A rántáshoz a zsírt felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, a fűszerpaprikát, majd kevergetve, aranyszínűre pirítjuk mérsékelt tűzön.

6. Az egész rántást a kelkáposztához keverjük, a felkarikázott virslivel egyetemben, majd további tíz-tizenöt percig sűrítjük, főzzük, közepes tűzön, kevergetés mellett! Közben megborsozzuk, és sózzuk, ha szükségesnek ítéljük.

7. Ha nagyon besűrűsödne, akkor mehet hozzá még víz, de akkor sózzuk utána!

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További főzelék receptjeim:

Tökfőzelék csirkepörkölttel

Zsenge idényfőzelék kukoricabundás virslivel

Házias kelkáposztafőzelék

Spenót virslis tojáslepénnyel

Borsófőzelék

Kelkáposztafőzelék

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák