A minap a megmaradt eperkrémlevesből jégkrém is készült, amit azóta már vissza is tapsoltak itthon. Próbáljátok ki, mennyei finomság!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók egy nagyobb adaghoz, felezzétek nyugodtan:
- 50-60 dkg földieper
- kétharmad bögre natúr joghurt (megfelel egy kis poharasnak)
- háromnegyed bögre habtejszín vagy tej (2 dl)
- negyed-fél bögre porcukor (5-10 dkg)
Elkészítése:
- Az epret megmossuk.
- Az epret felekbe, ha nagyobbak negyedekbe vágjuk, majd egy blenderbe dobáljuk. Ha nem blendert, hanem botmixert használunk, akkor egy kisebb tálba, ami körülbelül másfél-két literes.
- Az eperre mehet a joghurt és a cukor. Utóbbiból első körben csak negyed bögrényit tegyetek, mert lehet, hogy ez epretek önmagában is elég édes.
- Az egészet szépen összeturmixoljuk, kóstoljuk, és pótoljuk, ami nekünk még belefér.
- Utolsóként a habtejszínt turmixoljuk hozzá a habtejszínt, csak rövid ideig, hogy nehogy habbá verődjön, hiszen levest szeretnénk nem habot, de egy pici habosság viszont emel a levesünkön, nem is keveset. Tehát nem túlkeverni, de a tejszín az kell!
- Ezután öntsétek őket tetszőleges szilikon vagy műanyag jégkrém formákba, fagyasszátok be őket, és fogyasszátok!
Jó hűsölést!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További jégkrém receptjeim: