Kettő hozzávaló, és máris kész ez a mennyei, könnyed, buborékos csokikrém…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- fél tábla (5 dkg) étcsokoládé
- 1 tábla (10 dkg) tejcsokoládé
- fél bögre (1,25 dl) habtejszín az olvasztáshoz
- háromnegyed bögre (1,8 dl) habtejszín a habhoz
- hab a tálaláshoz, esetleg reszelt csoki vagy gyümölcs, igazából bármi jól áll neki
- (a mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!)
Tipp: Növényi habtejszínt is használhattok, azzal picit édesebb lesz és stabilabb a krém, ha pedig sima tejszínnel készítitek, akkor 35%-os tejszínt javaslok!
Elkészítés:
A csokoládékat egy mikrózható tálba tördeljük, majd ráöntünk fél bögre habtejszínt, és összekeverjük.
Mikrohullámú sütőben, nagyjából két-három perc alatt összeolvasztjuk. (Vízgőz felett is elvégezhetjük ezt a műveletet!)
Egy kézi habverő segítségével homogénné keverjük, majd félretesszük egy picit hűlni.
Közben a háromnegyed bögrényi tejszínünket habbá verjük, majd a langyos tejszínes csokihoz forgatjuk egy fakanál vagy spatula segítségével.
Négy kisebb desszertes pohárba öntjük, majd hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
Tejszínhabbal, csokireszelékkel és/vagy friss idénygyümölcsökkel tálaljuk.