Barion Pixel

Mennyei tejfölös cseresznyés pite bögrésen: az ellenállhatatlan!

Tejfölös cseresznyés pite

Hogy miért nem lehet neki ellenállni?

Mert a tészta nagyon ízletes, mutatós, pille sütemény, ami olyan, mintha olyan mintha elegyítve lenne a piskóta, a pite és a kelt tészta, egyetlen süteménybe. A tetején pedig egy hajszálvékony vaníliás cukor burok a korona!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
  • 3/4 bögre kristálycukor (12 dkg)
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • másfél bögre 20%-os tejföl (330 g)
  • fél bögre étolaj (125 ml)

A tetejére:

  • fél kg magozott felezett cseresznye (vagy még több:-)
  • kristálycukor és 1-2 csomag vaníliás cukor a szóráshoz

Elkészítése: 

  1. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk.
  2. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük.
  3. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.
  4. Felezett, magozott cseresznyével jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük cukorral (ne sajnáljuk, mert ez lesz a lelke!) Nem tudjuk túlcukrozni, mert a tészta egyáltalán nem édes, tehát szükséges.
  5. 200 fokos sütőben sütjük, kb. 30 percig, akkor tűpróbát csinálunk, és ha még kell, visszatesszük sülni. Én 22*30-as tepsiben készítettem.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További cseresznyés receptjeim:

Cseresznyés-kakaós dobálós

Citromfüves cseresznyedzsem

Tejfölös cseresznyés pite

szeretettel ajánlom:

Kategóriák