Barion Pixel

Zsírban sült krumplis pogácsa bögrésen

Zsírban sült krumplis pogácsa

Mintha a dédi konyhájában lennénk, házi sárgabarack lekvárral a legfinomabb!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • fél mokkáskanál só
  • 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • 1 evőkanál zsír (3 dkg)
  • 1 tojás

Elkészítése:

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Én egy evőkanál sót tettem a főzővízbe.
  2. A megfőtt krumplit leszűrjük. A krumplit megsózzuk egy mokkáskanál sóval, krumplinyomón áttörjük, vagy a nyeles krumplinyomóval összetörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Ezután a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk, és lisztezett deszkán, folyamatos lisztezés mellett kisujjnyi/ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk a tésztát, majd körülbelül 6*6-os négyzetekre vágjuk.
  4. Forró zsírban vagy olajban, mindkét felüket aranybarnára sütjük!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További krumplis receptjeim:

Krumplis fánk

Krumpligombóc

Krumplis lángos

Krumplis kenyér

Krumplispogácsa

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák