Puha, vaníliás, vajas, banános, csokis pille kis kagylók, amik másnap is nagyon finomak! Uzsidobozba is klassz!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 15 dkg vaj
- 2 tojás
- 1-2 teáskanál vanília kivonat vagy aroma
- kétharmad bögre kristálycukor (10 dkg)
- egy és fél bögre fehér finomliszt (20 dkg)
- 1 csapott teáskanál sütőpor (3 g)
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna (1-2 g)
- 1 csomag ét tortadara, vagy ízlés szerinti csokoládé felaprítva, kockázva (30-40 g)
Elkészítése:
- A banánokat pürésítjük, majd kikeverjük a tojással, a cukorral és a felolvasztott (meleg, de nem forró) vajjal..
- Mehet hozzá a liszt, a szódabikarbóna és a sütőpor, és ha szép homogénné sikerült keverni, akkor a tortadarát is fogassuk hozzá, de azt már csak egy spatulával, vagy fakanállal.
- A madeleine formákat kikenjük vajjal! Én mindig a tál aljában maradt vajat használom, amiben olvasztom a vajat, az még sok is!
- 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük őket, majd azonnal rácsra szedjük, és hagyjuk kihűlni!
- Később kekszes dobozban tároljuk.
Jó étvágyat!