Barion Pixel

Krémes sajtleves cheddarral és baconnel

Krémes sajtleves cheddarral és baconnel

Ismét egy csodás krémleves, gyönyörű színnel, illatosan sajtos ízvilággal!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél-egy teáskanál só
  • negyed-fél mokkáskanál őrölt vagy tört feketebors
  • negyed bögre fehér finomliszt
  • 2 bögre tej (5 dl)
  • 2 bögre alaplé vagy két bögre víz és egy leveskocka (5 dl)
  • 1-2 szál sárgarépa
  • 20 dkg cheddar sajt

Elkészítése:

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a répát meghámozzuk, lereszeljük, a sajtot szintén lereszeljük. nagyobb lyukú reszelőt használjunk!
  2. A forró vajon üvegesre pároljuk a hagymát, nagyjából 5 perc alatt, és hozzáadjuk a sót és a borsot.
  3. Ezután rászórjuk a lisztet is, majd egy-két percig pirítjuk.
  4. Lassan hozzá csorgatjuk a tejet és az alaplevet, amivel csomómentesre keverjük.
  5. Mehet bele a répa, amit nagyjából 15-20 perc alatt lefedve, közepes tűzön, időnként kevergetve puhára főzünk.
  6. Végül belekeverjük a lereszelt sajtot is, majd tálaljuk.
  7. Én krutont és Airfryerben sült bacon szeleteket készítettem mellé. A kenyeret felkockáztam, lefújtam olivaolajjal, megszórtam borssal és fokhagyma sóval és megsütöttem 200 fokos sütőben, alul-felül sütés programon!

Jó étvágyat! 🙂 

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További leves receptjeim:

Pikáns sütőtök krémleves

Selymes körtekrémleves

Krémes almaleves

Tejfölös sajtleves

Őszibarack krémleves

Ünnepi borleves

Krémes sajtleves cheddarral és baconnel

szeretettel ajánlom:

Kategóriák