Ismét egy csodás krémleves, gyönyörű színnel, illatosan sajtos ízvilággal!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- fél-egy teáskanál só
- negyed-fél mokkáskanál őrölt vagy tört feketebors
- negyed bögre fehér finomliszt
- 2 bögre tej (5 dl)
- 2 bögre alaplé vagy két bögre víz és egy leveskocka (5 dl)
- 1-2 szál sárgarépa
- 20 dkg cheddar sajt
Elkészítése:
- A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a répát meghámozzuk, lereszeljük, a sajtot szintén lereszeljük. nagyobb lyukú reszelőt használjunk!
- A forró vajon üvegesre pároljuk a hagymát, nagyjából 5 perc alatt, és hozzáadjuk a sót és a borsot.
- Ezután rászórjuk a lisztet is, majd egy-két percig pirítjuk.
- Lassan hozzá csorgatjuk a tejet és az alaplevet, amivel csomómentesre keverjük.
- Mehet bele a répa, amit nagyjából 15-20 perc alatt lefedve, közepes tűzön, időnként kevergetve puhára főzünk.
- Végül belekeverjük a lereszelt sajtot is, majd tálaljuk.
- Én krutont és Airfryerben sült bacon szeleteket készítettem mellé. A kenyeret felkockáztam, lefújtam olivaolajjal, megszórtam borssal és fokhagyma sóval és megsütöttem 200 fokos sütőben, alul-felül sütés programon!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További leves receptjeim: