Erre a receptre egy újságban bukkantam. Állítólag Cameron Diaz kedvence, és minden karácsonyra ő maga szokta elkészíteni. Mindenesetre isteni finom a végeredmény, vagyis csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
– 25 dkg marcipánmassza
– 20-25 szem aszalt szilva
– 2 tábla csokoládé (érdemes temperálni, ha van időnk és kedvünk)
A marcipánmasszát az apróra vágott aszalt szilvákkal összegyúrjuk, és porcukorral megszórt deszkán, hengerré nyújtjuk (szemre olyan vastagságúra, mint a bolti szaloncukor), majd durván négy centis darabokra szeleteljük. Ha nagyon ragad, érdemes egy kicsit betenni őket a fagyasztóba.
Ezután felolvasztjuk a csokoládét, majd két fogpiszkáló segítségével bevonjuk a szaloncukrainkat. Érdemes őket sütőpapírra sorakoztatni, míg meg nem száradnak.