Barion Pixel

Egyszerű sajtgolyó

Ez a sajtgolyó nem szívja meg magát olajjal, a külseje ropogósra sül, rendkívül könnyen formázható, és még kiadós is!

20140113_195343

Hozzávalók:
– 20 dkg reszelt sajt
– 20 dkg liszt
– 1 tojás
– 1 dl főzőtejszín
– 1 csapott teáskanál só
– olaj a kisütéshez

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd golyókat formálunk a tésztából, amelyeket végül forró olajban aranybarnára sütünk. Bármilyen sajtot használhatunk, akár vegyesen is! Szerintem a legfinomabb valamilyen füstölt sajt, trappista sajttal kombinálva. Ez persze csak az én személyes véleményem 🙂 Adhatunk a tésztához apróra vágott sonkát vagy zöld fűszert, ha fel szeretnénk dobni.
Tartármártással, lilahagyma mártással pedig valami isteni.

Adalék:
A lilahagyma mártást igazán egyszerű elkészíteni: két deciliter tartárhoz, fél fej apróra vágott lilahagymát adunk.

Jó étvágyat!

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák