Forrón, langyosan, hidegen, mindenhogy tökéletes, gyorsan összedobható, abbahagyhatatlan! Ínycsiklandó forró vaníliás-túrós barackillatban fog úszni lakás 🙂
Hozzávalók:
– 2 csomag, 250-275 grammos leveles tészta (én az előre kinyújtottat javasolom)
– 50 dkg túró
– 10 dkg cukor
– 2 tojás
– 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
– 1 doboz őszibarack befőtt, felkockázva (megfelel kb. 8 db felezett őszibaracknak)
– 1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
1. Szétválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjétől.
2. A fehérjét kemény habbá verjük, majd külön edényben jó alaposan összekeverjük a tojássárgákat a cukorral, a pudingporral és a túróval.
3. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot a túróhoz, végül a felkockázott barackot.
4. Kitekerjük a leveles tésztákat, és a papíron hagyjuk őket.
5. Ezután rákenjük a tésztákra 6-7 cm-es sávokban a túrókrémet úgy, hogy három centiket elhagyunk a szélektől. Óvatosan feltekerjük őket (külön-külön).
6. A végeket összenyomkodjuk.
7. A rudak tetejét rácsosra bevagdossuk.
8. Átemeljük őket sűtőpapírral kibélelt (vagy olajjal kikent) tepsire, majd átkenjük a tetejüket felvert tojással.
9. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
10. Vaniliáscukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!