Diós-lekváros töltelék pufi habpalacsinták közé ágyazva, fénylő fekete csokoládé alatt: avagy a palacsinta zserbósítva 🙂
A palacsintákhoz:
– 2 bögre liszt
– 2 bögre tej
– 3 tojás
– 4 evőkanál cukor
– 1 teáskanál sütőpor
– 2 csomag vaníliás cukor, vagy 2 teáskanál vaníliaaroma
A töltelékhez:
– 10 dkg darált dió
– 5 dkg porcukor
– 15 dkg házi baracklekvár
A tetejére:
– 1 tábla étcsokoládé vagy étbevonó
A tojás sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A sárgához hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vaníliát és a tejet, majd csomómentesre keverjük. Ezután a tojásfehérjét habbá verjük, hozzáforgatjuk a tésztához, majd serpenyőben egy mokkáskanálnyi olajat hevítünk, és a sütő közepébe egy merőkanálnyi tésztát teszünk. Ha nem terül szét, akkor a merőkanállal eligazgatjuk. Minden palacsinta előtt csorgatunk egy kevés olajat a serpenyőbe, nem szabad elfelejteni!
Ha elkészültünk a sütögetéssel, akkor a diót, a porcukrot és a lekvárt összekeverjük, majd megkenjük vele a palacsintákat, amiket szépen egymás tetejére tornyozunk. Végül mikrohullámú sütőben vagy gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, ráöntjük a tortánk tetejére és egy kés lapjával elegyengetjük, hogy egyenletesen fedjen.
A tölteléket egyébként előre is elkészíthetjük…
Jó étvágyat 🙂