Mit is mondhatnék? Retró érzés, puding, piskóta 🙂 Kell ennél több?
Hozzávalók:
A piskótához:
– 7 tojás
– 7 kanál cukor
– 7 kanál liszt
– 1 teáskanál sütőpor
A csokoládéöntethez:
– 1 csomag csokis pudingpor (főzős)
– 7,5 dl tej
– 2 teáskanál kakaópor (cukrozatlan)
– 4-5 evőkanál cukor
A piskóta elkészítése:
Tulajdonképpen héttojásos piskótát készítünk, amire nyilván mindenkinek megvan a saját, jól bevált receptje, de én azért leírom 🙂
Tehát:
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját simára keverjük. Ha véletlenül is került sárgája a fehérjébe, akkor azt mindenképpen halásszuk ki kanállal az utolsó cseppig!!! Ezután a fehérjét kézzel, vagy géppel elkezdjük verni, és amikor lassan habosodni kezd, a kimért cukrot fokozatosan hozzáadjuk. A tojásfehérje akkor jó, ha a habverőn megáll, tovább nem szabad keverni, mert összetörik! Ha valamiért mégsem akar felverődni, csipet sót, vagy egy csepp ecetet adunk hozzá! A kemény habba belekeverjük a simára kevert sárgáját. Nagyon fontos, hogy a hab és a tojássárga krém összekeverése során a fakanál mindig félkört írjon le FENTRŐL LEFELÉ! Ugyanezekkel a mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is. Ha nagyon precízek szeretnénk lenni, akkor a lisztet és a sütőport szitáljuk is át.
Ezután a masszát sütőpapírral bélelt gáztepsibe (30*35-ös az enyém) öntjük, majd 15-20 percig sütjük 180 fokon. Sütés közben a sütőajtót pedig nem nyitogatjuk, arra van az üveg, hogy kukucskáljunk 🙂
A csokoládéöntet elkészítése:
Nagyjából kimerül egy sima, híg puding elkészítésében, annyi különbséggel, hogy a pudingporhoz a kakaóport is hozzákeverjük.
Ezután nincs más hátra, mint a tálalás 🙂 Jókora kockákra vágjuk a piskótát, tányérokra tesszük, és fogyasztás előtt alaposan meglocsoljuk őket az öntettel.
Találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos oldala
Jó étvágyat!