Nagyon finom a cseresznye palacsintatésztába sütve. A cseresznye ugyanis enyhén roppanós, lédús marad, mégis sült gyümölcs íze lesz, ami keveredik a palacsintáéval. Mmmmmm 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 2 bögre magozott, felezett cseresznye
– 2 tojás
– 2 evőkanál cukor
– 1 bögre liszt
– 1 bögre tej
– 2 mokkáskanál sütőpor
– olaj a sütéshez
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, kimérjük. Ezután a többi hozzávalóból palacsintatésztát készítünk. Gyakorlatilag minden mehet egybe, a tejet kivéve. Az kerüljön bele utoljára, és kisebb adagokban keverjük a masszához. Végül forgassuk bele a cseresznyét. A serpenyőnket egy teáskanál olajjal egyetemben felhevítjük, majd nagyobb palacsintasütőben kettő, kisebb palacsintasütőben három-négy adagban kisütjük a palacsintákat.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala