Hogy milyen az, amikor a palacsintatésztába belesül a túró? A kérdés csak költői, mindenki sejti a választ 🙂 Az oroszok büszkesége a szirnyiki, ami nem véletlen. Ezek a lepényszerű, légies kis palacsinták etetik magukat. Aki tehát szereti a túrót, ki ne hagyja ezt az élményt, mert vétek lenne! 🙂
Hozzávalók:
– fél kg túró
– 3 tojás
– 4 evőkanál cukor
– 4 evőkanál liszt
– fél csomag sütőpor
– 1 csomag vaníliás cukor
A tojásfehérjét habbá verjük, a többi hozzávalót pedig összekeverjük. Már mehet a hab is a masszánkhoz. Óvatosan forgassuk tehát hozzá. Ezután felforrósított palacsintasütőbe olajat teszünk, és mikor az sisteregni kezd, akkor evőkanálnyi halmot (aki ügyes több halmot) teszünk a tésztából a sütőbe, majd mindkét felét aranyszínűre sütjük. Vigyázni kell, hogy ne túl magas hőfokon süssük, és lehetőleg többször forgassuk át, hogy ne égjen meg. Végül vaníliás cukorral összekevert tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala