Mivel ez tulajdonképpen egy palacsintatészta, így HÁROM percet vesz igénybe a bekeverése. A végeredmény pedig számomra olyan, mintha megsütöttük volna a klasszikus krémest: lágy, pudingszerű finomság, ami úgy olvad szét a szánkban. Nem is ragozom tovább 🙂
Ezt a receptet egy nagyon kedves volt diákom küldte nekem, úgy gondolta, hogy jól mutatna a blog gyorsan elkészíthető receptjeinek sorában. És milyen jól gondolta 🙂 Megosztom hát veletek ezt a régi-régi receptet, hátha valakinek még újdonság számba megy, mint nekem. Langyosan a legegyszerűbb szeletelni, és még hidegen is isteni. Mivel ez tulajdonképpen egy híg palacsinta megsütve, így minden jól illik hozzá, ami egy palacsintához: porcukor, lekvár, kakaó, fahéj, vagy mogyorókrém.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂
Hozzávalók:
– 3 tojás
– 1 bögre cukor
– 1 csomag vaníliás cukor, vagy egy teáskanál vanília aroma
– 1 csipet só
– másfél bögre liszt
– 3 bögre tej
1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
2. A cukrokat, a sót és a tojásokat kikeverjük.
3. Hozzáadjuk a lisztet, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a tejet is.
4. Sütőpapírral bélelt (vagy vastagon kivajazott) fél gáztepsinek megfelelő méretű tepsibe öntjük.
5. Kb. negyven-ötven perc alatt készre sütjük.
6. Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk egy picit meghűlni.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala