Néhány perc előkészülettel elkészíthető ez a finomság! A palacsintaízű, piskótaszerű tésztában pedig a forró, lédús gyümölcs, jól megszórva fahéjas cukorral, bizony páratlan élvezetet 🙂 Méltó megkoronázása lehet egy kiadós levesnek, mert forrón az igazi!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 4 tojás
– 2 csomag vaníliás cukor
– 1 csomag sütőpor
– 2 bögre finomliszt
– fél bögre tej
– 1 teáskanál rumaroma (vagy egy kanál rum)
+ 4 db alma
+ negyed bögre kristálycukor
+ fél bögre tej
Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 190 fokra.
2. Az almákat HÉJASTÓL lereszeljük, majd meghintjük a negyed bögre cukorral és elkeverjük.
3. A cukrot kikeverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a rumaromát, a sütőport, a lisztet, majd végül a tejet kisebb adagokban. Csomómentesre keverjük.
4. Egy sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe beleöntjük a tészta egyik felét, majd rákanalazzuk a tetejére az almát úgy, hogy nagyjából mindenhová egyenletesen jusson.
5. Ezután fél bögre tejet keverünk a megmaradt tésztánkhoz, és ezzel meglocsoljuk az almát úgy, hogy az egészet szépen befedje.
6. Addig sütjük, amíg a sütemény teteje aranylani nem kezd.
7. Forrón, fahéj cukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala