Még főzni sem kell!
Öt perc, de akkor már nagyon kényelmesen dolgoztunk. És az öt perc nemcsak a munkát takarja, hanem magát a teljes folyamatot, mert azon melegében megkezdődhet vele a játék.
Szép, színes, pasztellszínű gyurma a végeredmény, ami még illatos is, ugyanis a színezés nem mással történik, mint üdítőitalporral 🙂
Így lesz áfonyás, epres, cseresznyés, mangós, kivis, és még dinnyeillatú gyurmánk is, ami puha, csodásan formázható, légiesen könnyed.
Én imádom, most már nem bánom, ha sok fogy belőle, lehet szabadon és olcsón alkotni! 🙂
Forrás: itt
Az arányokon változtattam, és nem melegítettem mikróban…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 2 és szűk fél bögre fehér finomliszt
– 1 bögre só (finomított, de működik az asztali sóval is)
– 1 csomag üdítő-italpor (Bolero, 9 g-os)
– 1 bögre meleg víz
– 1 evőkanál étolaj
– fél csomag sütőpor (6 g, 2 csapott teáskanál kb.)
Elkészítése:
1. Egy tálba beletesszük a meleg vizet. Jó meleg legyen, de nem kell forrónak lennie. Én a csapból engedem a meleg vizet hozzá.
2. Hozzáadjuk az étolajat, majd az italport, egyszer nagyjából átkeverjük.
3. Jöhet a sütőpor, a só, majd a liszt, végül az egészet turmixgéppel összekeverjük, majd gombóccá formázzuk.
4. Indulhat is a játék egy-két perc várakozás után 🙂
Jó alkotást! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala