Barion Pixel

Félórás extra-puha kakaós csigák (túró nélkül)

ki

Kakaós csigákkal folyton kísérletezek, van már fent itt is kettő, legalább tizenötöt kipróbáltam már, de ez most mindent visz. Van is a blogon egy félórás kakaós csiga, de le lesz cserélve, mert ez most sokkal puhább, foszlósabb, kiadósabb és jóval olcsóbb, mivel nem kell túró a tésztájába. Ezek a csigák hatalmasra nőnek, mega-puhák, könnyűek, nem is tudom, hogy még mivel lehetne kifejezően leírni, milyen is beléjük harapni, de inkább próbáljátok ki! 🙂

Hozzávalók:
– 4 bögre fehér finomliszt (500 g)
– 2 tojás
– háromnegyed bögre 2,8 %-os tej (1,8 dl)
– 3 csapott evőkanál 20 %-os tejföl
– háromnegyed bögre cukor (12 dkg)
– fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
– 2 evőkanál puha vaj vagy margarin (2,5 dkg)
– 1 csomag sütőpor (10 g)

A töltelékhez:
– 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
– háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg)
– 4 evőkanál holland kakaópor
– 1 csomag vaníliás cukor (12 g)

+ 1 tojás sárgája a kenéshez (el is hagyható!)

Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A tejet a bögrében meglangyosítjuk, belemérjük az öt kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd szépen összekeverjük az egészet.
3. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, ha nagyon ragad, akkor adunk még hozzá pici lisztet, ha száraz, akkor pici tejet.
4. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül fél centi-centi vastagságúra, majd megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a cukrok és a kakaópor keverékét, majd meglocsoljuk az egészet a maradék olvasztott vajjal. Ez persze nem lesz egyenletes, de ahová sikerül alapon locsolgassuk csak 🙂

DSC_0032ko

5. Ezután tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva, majd vágjuk két-három centis darabokra.

DSC_0040ko

6. A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ha szeretnénk, akkor az oldalukat megkenjük felvert tojás sárgájával. Én ezt legközelebb kihagyom, olyan szép hófejér a tészta, mutatós lesz anélkül is. Sőt!

DSC_0046ko

7. Mindössze 10-12 perc alatt készre sütjük őket, hófehérek maradnak, ilyennek kell lenniük, vegyük ki őket bátran, mert ennyi idő alatt kisülnek!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0076ko

szeretettel ajánlom:

Kategóriák