Barion Pixel

Pihe-puha körtés sütemény bögrésen

DSC_0906

Ez a sütemény egy szelet boldogság, puha tészta, zamatos, fahéjas sült-párolt körte és egy kis grízes kéreg gondoskodik a porcukor alatt megbúvó finomság tökéletességéről 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 3 tojás
– bő fél bögre cukor (8-10 dkg)
– 1 kis doboz tejföl vagy natúr joghurt (180 g!)
– fél bögre étolaj (bő 1 dl)
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– 3 bögre fehér finomliszt (370 g)

A tetejére:
– 5 nagyobb körte megpucolva és kisebb kockákra vágva
– 1 evőkanál étolaj
– 3 csapott evőkanál búzadara
– egyharmad bögre kristálycukor és egy teáskanál őrölt fahéj keveréke (vagy több fahéj is mehet bele, ízlés szerint)

Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra.
2. A körtét forró olajon 5-10 perc alatt megpároljuk a fahéjas cukorral. Ha nagyon érett a körte, akkor néhány perc is elég neki! Ha elkészült, akkor hozzákeverjük a búzadarát, majd félretesszük hűlni.
3. A tészta hozzávalóit egyneművé keverjük. Ha nem turmixgéppel csináljuk, akkor a folyadékot a végén, kisebb adagokban adjuk a tésztához, hogy ne legyen csomós.
4. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe öntjük a tésztát, majd a körtés masszát egyenletesen szétterítjük a tetején. Icipicit villával lenyomkodjuk, majd tűpróbáig sütjük, kb. 40 percig. Ne szárítsuk ki!
5. Porcukorral meghintve vagy anélkül, csinos kockákra vágva tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0893k

szeretettel ajánlom:

Kategóriák