Vasárnap készült nálunk ez a könnyed sütemény, két nagy kedvencem keverékéből, grízből és túróból. Hát még sokszor előveszem majd ezt a receptet 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– egy kis pohár tejföl (2 dl)
– fél bögre búzadara (10 dkg)
– 25 dkg zsíros tehéntúró
– 5 tojás
– 1 csomag vaníliás cukor (10-12 g)
– 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
Elkészítése:
1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
2. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
2. Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe.
3. Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és csinos szeleteket vágunk belőle.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Receptötlet itt Andinál!