Barion Pixel

Puha, házias, túrótöltelékes kifli – bögrésen is

DSC_0761

Ezek az apró kis csodák, ízletes túrókrémmel vannak töltve, a tésztájuk pedig egy puha, picit omlós, élesztős tészta, ami másnapra sem szárad ki.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 64 darab kis kiflihez, vagy 32 darab nagyobbhoz:
– 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)
– 25 dkg vaj
– 4 dkg élesztő
– szűk fél bögre langyos, 2,8-os tej (1 dl)
– negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
– 1 tojás

A töltelékhez:
– 25 dkg túró
– kétharmad bögre kristálycukor (12 dkg)
– negyed bögre búzadara (2-3 dkg)
– három csapott evőkanál tejföl
+ mazsola ízlés szerint, ha szeretitek

+ a tetejére a kenéshez egy tojás sárgája elkeverve egy mokkáskanál tejjel
+ a hintéshez kevéske porcukor

Elkészítése:
1. A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen pihentetjük tíz percet.
2. Ez idő alatt elkészíthetjük a túrótölteléket, melyhez csupán a túrót kell összetörnünk villával, majd összekeverni a cukorral, búzadarával, tejföllel és esetleg mazsolával.
3. Ezután egy nagyobb tálban a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojást, végül az élesztős tejet, és szép simává gyúrjuk az egészet.
4. A tésztát nyolc egyenlő gombóccá osztjuk (ha nagyobbakat akarunk, akkor négy felé). A gombócokat lisztezett felületen egyenként kerek, nagyon vékony lapokká kinyújtjuk, majd nyolc-nyolc cikké vágjuk őket. Én pizzaszeletővel vágom az ilyen kifliket.
5. A cikkekre körülbelül csapott teáskanálnyi töltelékeket teszünk, majd a szélesebbik végük felől kiflikké csavarjuk őket.
6. Sütőpapírral bélelt tepsikre tesszük őket, megkenjük a tetejüket a tejes tojássárgával, majd 180 fokra, alul-felül sütés programon előmelegített sütőben, úgy huszonöt perc alatt készre sütjük őket.
7. Még melegen porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0776

szeretettel ajánlom:

Kategóriák