Barion Pixel

A legfinomabb sajtos kréker 4 hozzávalóból

A gyerekek és a felnőttek is imádják, képtelenség belőle eleget készíteni! 🙂

Nálunk itthon nagy divat a sajtos kréker, ezért nem egy receptem van már, de mostanra sikerült tökéletesíteni. A legutóbbi kísérlethez képest most ez a plusz öt deka sajt volt a kulcs, olyan finom, hogy nem lehet fokozni, és képtelenség abbahagyni.
Tökéletes a só, a vaj, a sajt és a liszt aránya, a két tojás sárgája, pedig éppen azt a tartást adja a rágcsánknak, amire szükség van: omlós, puha, már-már réteges, ennivalóóóóóóóóó 🙂

És ugye milyen kis aranyosak ezekkel a sajtszerű lyukacskákkal? 🙂 Múltkor cikkekre vágtam, de ez így a jó nagyság…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– egy és kétharmad bögre fehér finomliszt (22 dkg)
– 20 dkg trappista vagy edámi sajt lereszelve
– 20 dkg puha vaj
– 1 teáskanál só
– 2 tojás sárgája

Elkészítése:

1. A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk.

2. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe tesszük fél órára.

3. Alaposan lisztezett felületen körülbelül fél centi vastagra nyújtjuk a formát, majd tetszőleges nagyságú és formájú szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.

4. A krékereket sütőpapírral bélelt gáztepsikre sorakoztatjuk, majd egy szívószál segítségével lyukakat szaggatunk beléjük.

5. Mehetnek is alul-felül sütésprogramon 180 fokra előmelegített sütőbe, körülbelül 15 percre. Legyen aranyszínű, de ne süssük túl, mert elveszti a vajas-sajtos ízét.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák