Barion Pixel

Isteni bögrés házi sajtos ropi

A gyerekek szeretik a ropit és a ropogtatni valókat, mi felnőttek is szeretjük. És még hogy szeretjük, ha az krémsajtból és reszelt sajtból meríti az alapjait, és emellett seperc alatt elkészíthető, a tésztája egy álom, könnyebben nem is lehetne bánni vele, és mikor sül, olyan sült sajtos, vajas illat lengi be a lakást, hogy hűűűű 🙂
Készítsétek el, nem fogjátok megbánni 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók egy jó nagy adaghoz:

– két és fél bögre fejér finomliszt (32 dkg)
– 20 dkg puha vaj vagy margarin
– 1-2 teáskanál só
– 25-30 dkg reszelt sajt (edámi, cheddar vagy trappista)
– 5 evőkanál krémsajt vagy sajtkrém, esetleg tejföl

+ 1 tojás felverve a kenéshez
+ durva szemű só a szóráshoz

Elkészítése:

1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Én dagasztógépbe tettem, mikor nagyjából összeállt, akkor körülbelül húsz másodperc tükörsimára gyúrtam, minden gond nélkül. Hihetetlenül lágy és jól kezelhető tésztát kaptam. hanagyon ragadna, akkor adjatok hozzá még egy pici lisztet, ha nagyon száraz, akkor kevés krémsajtot. De a tészta lágy legyen, szinte kézzel ki lehessen nyújtani!

2. Ezután alaposan lisztezett felületen körülbelül fél centi vastag téglalappá nyújtottam, majd húsz centi hosszú, fél centi széles csíkokra vágtam, megkentem tojással az egészet, majd megszórtam durva szemű sóval. A lehulló tésztavégeket gyúrjátok vissza, lehet kisebbeket is csinálni 🙂

3. Sütőpapírral bélelt gáztepsikre sorakoztattam őket jó szorosan egymás mellé, visszaigazítottam őket szép egyenesre, majd 180 fokra, alul-felül sütésprogramon előmelegített sütőben, durván negyed óra alatt aranyszínűre sütöttem őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Recept alapötlet itt

szeretettel ajánlom:

Kategóriák