Ezek a kis diónyi diós falatkák etetik magukat, és mint hasonló begolyózott társaik, nagyon hamar és egyszerűen elkészíthetőek. Ezek a kis golyóbisok ezúttal tejmentesen készülnek, így amellett, hogy tejérzékenyek is fogyaszthatják, hosszabb távon is eltarthatóak. Már, ha megérik 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók 45 darabhoz:
– két bögre darált háztartási keksz (18 dkg)
– 1 bögre darált dió (10 dkg)
– fél bögre porcukor (10 dkg)
– 2 evőkanál holland kakaópor (2 dkg)
– háromnegyed bögre sárgabaracklekvár (kb. 7 evőkanálnyi)
– ízlés szerint két teáskanál rumaroma, vagy egy-két evőkanál rum, ha meg szeretnénk bolondítani
+ fél bögre darált dió a hempergetéshez (5 dkg)
Elkészítése:
1. A hozzávalókat összegyúrjuk, vagy robotgép krémkeverő kanalával összekeverjük. a lényeg, hogy egy jó tömör masszát kapjunk. Amennyiben ragad, adjunk hozzá még kekszet, de ha nagyon-nagyon száraz, akkor egy kis lekvárt.
Az enyém egy viszonylag szilárd massza lett, nagyon könnyű volt formázni, nem deformálódott, nem ragadt, de az arányok a lekvárok nedvesség-illetve gyümölcstartalma miatt eltérhetnek egy picit.
2. Teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, és darált dióba hempergetjük őket.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala