Maximum öt perc alatt bekeverhető könnyű, intenzíven gesztenyés muffin csokidarával, ami még tovább fokozható egy halom tejszínhabbal, gesztenyével, csokoládéforgáccsal. Csak, hogy még inkább hozzuk a gesztenyepüré illúzióját, amihez nekem mindig is hiányzott sütialap! 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 5 dkg szoba hőmérsékletű, puha vaj vagy margarin (ha elfelejtjük kivenni, akkor kockázzuk fel, és tegyük néhány másodpercre a mikróba, de ne olvasszuk fel teljesen, csak puhára)
– kétharmad bögre kristálycukor (10 dkg)
– 2 tojás
– 25 dkg cukrozott gesztenye massza (ebből húsz dkg a tésztába, 5 dkg a díszítéshez, tálaláshoz)
– másfél bögre fehér finomliszt (20 dkg)
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– 1 kis csomag (3-5 dkg) tortadara
– szűk fél bögre tej (1 dl)
+ a tetejére tejszínhab, csokiforgács, vagy csokilapocskák
Elkészítése:
1. A hozzávalókat összekeverjük, mehet bele minden egyszerre, a kiolvasztott gesztenyemasszát én egyszerűen kézzel belemorzsoltam, nagyobb darabokban. Ha szeretnénk, hogy még könnyedebb piskótásabb jellege legyen, akkor a tojást a cukorral habosítsuk fel, mielőtt a többi hozzávalót összekevernénk!
2. Osszuk el 12 muffin papírral bélelt muffin sütő mélyedéseibe, majd süssük őket 170 fokon, alsó-felső sütés programon tűpróbáig.
3. Tálaláskor tejszínhabbal, átnyomott gesztenyemasszával, csokireszelékkel tálaljuk. Vagy egyszerűen együnk reggelire magában 🙂 Ha vert tejszínhabot teszünk rá, az tartósabb, de a habspray változat is jó, de akkor csak közvetlenül fogyasztás fújjuk rá, mert az összeesik…
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Recept alapötlete itt…