Bizony, bacon-panírral, az öcsém ötlete révén 🙂 És bár családilag fenntartás fogadta az ötletet, a végeredmény mégis valami mesés, mert ha valaki még nem evett olyan baconszalonnát, ami összesült a panírral, ropogósra, és a hagyományos morzsa valami egészen újjá lényegült át, annak nem szabad ezt a finomságot kihagyni!
Petya megcsinálta! Gyönyörűen mutat a karácsonyi asztalon, és nagyon-nagyon kiadós 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók, amiket használtam:
– 6 nagy szelet csirkemell (kb. 70 dkg)
– 6 nagyobb (vékony) szelet edámi-vagy trappista sajt (ha kisebb szelet sajtok, akkor duplán számoljunk)
– kb. 20 szelet bacon szalonna
– kb. 15 szem aszalt szilva
– só
A panírozáshoz:
– kb. 2 bögre fehér finomliszt
– 4-5 tojás
– kb. 2 bögre zsemlemorzsa
A kisütéshez:
– 4 bögre (egy liter) étolaj
Elkészítése:
1. A hússzeletek sózzuk és kissé megklopfoljuk.
2. Egy-egy hússzelet közepére, lefektetünk két fél szelet sajtot, majd rájuk helyezünk 3 szem aszalt szilvát félbevágva. Ennek a tetejére ismét két fél szelet sajt kerül, majd a hús mindkét felét ráhajtjuk (természetesen hosszanti irányban), és felgöngyöljük. A hús végeit összecsípjük, összenyomjuk. Jó alaposan nyomkodjuk össze, majd srégen tekerjük körbe baconnel. Körülbelül három szeletre lesz szükség. Nem kell félni (én féltem :-), de a sütésnél a bacon gyönyörűen összetartja az egészet, nem fog szétesni, sem kifolyni 🙂 Bacon-biztos! 🙂
3. Ezután panírozzuk, aminél arra figyelünk, hogy a liszt, a tojás, és a morzsa mindenhol alaposan befedje! Nyomkodjuk bele a lisztet és a panírt is, de a húst ne lapítsuk szét, inkább oldalirányból nyomkodjuk, és minél kevesebbet forgassuk!
4. Bő, hirtelen sütőolajban süssük mindkét felüket aranybarnára!
5. Tálaláshoz szeleteljük őket karikákra. Én tejes-vajas krumplipürével tálaltam, amit csillag fejű habzsákból nyomtam ki a tálra, habcsók alakúra!
Jó étvágyat! 🙂
Ezt a posztot a Vénusz támogatta… Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂 Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala