Barion Pixel

Legfincsibb padlizsánkrém

Mikor tanítottam a hartai iskolában, a kolléganőm Móni többször hozott be nekünk padlizsánkrémet, amit még azok is megettek, akik a padlizsánt alapjáraton nem szerették.
Nem is csoda, mert nem a klasszik padlizsánkrémről van szó ez esetben, hanem egy olyanról, ami hagymával, paradicsommal, paprikával, fokhagymával készül, picit csípős, ha szeretnénk, a friss zöldfűszerekkel pedig abba az irányba billenthetjük magunknak ennek a színkavalkádnak az ízvilágát, ahogyan nekünk tetszik, snidling, petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, kinek mi, attól függően, mi akad otthon, vagy mi az amire vágyik.

Nem lehet elrontani, és isteni sajtos ropogóssal, stanglival, friss pékáruval vagy reggelire egy szelet pirítóson! 🙂

Hozzávalók:

– 3 nagyobb padlizsán
– 1 nagyobb lilahagyma
– 1 fej vöröshagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– 1 fehér paprika
– 1-2 paradicsom
– 2 evőkanál étolaj
– 2 mokkáskanál piros fűszerpaprika por
– 1 teáskanál só + a többi ízlés szerint
– 1 mokkáskanál bors
+ ízlés szerint chili 8csak óvatosan vele! 🙂
– kis csokor zöldfűszer felaprítva (egyféle vagy vegyesen: bazsalikom, oregánó, kakukkfű, petrezselyem, snidling stb.)

Elkészítése:

1. A padlizsánokat megszurkáljuk, levágjuk a zöld szárukat, és egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket.

2. 190 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 50-60 perc alatt megsütjük őket. Félidőben egyzser át kell őket fordítani! Akkor jó, ha a héja már ráncos!

3. Ezután meghámozzuk őket, vagy egy kanállal kikaparjuk a belsejüket.

4. A feldarabolt hagymákat, fokhagymákat kevés olajon megpirítjuk. Nem kell nagyon bajlódni a darabolással, nem kell, hogy szépek vagy aprók legyenek, hiszen mennek a blenderbe! 🙂 Ugyanez vonatkozik a paradicsomokra és a parikára is, amiket szintén megpárolunk picit a hagymákkal, sóval, borssal!

5. Ezután minden mehet szépen a blenderbe, beleértve a zöldfűszereket is, szépen turmixoljuk össze az egészet, és fűszerezzük utána az ízlésünknek megfelelően!

Jó étvágyat! 🙂

szeretettel ajánlom:

Kategóriák