Kényeztetés forró olvadt sajttal, sonkával, vajas, leveles tésztába sütve.
Egyszerű elkészíteni, mutatós és nem lehet nem szeretni!
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
– 1 csomag leveles tészta lap
– 6 vastagabb szelet gépsonka
– 7 szelet sajt
+ 1 tojás a kenéshez
+ kevés szezámmag a szóráshoz
Elkészítése:
1. A leveles tésztát kiterítjük a csomagolásban található papírral együtt. A rövidebbik oldala legyen felül! Fektessük rá egymás alá a sonka szeleteket úgy, hogy középre helyezzük őket, és takarjuk be őket a sajtszeletekkel. Felül és alul hagyjunk el két-két centit, amit hajtsunk rá a sonkára és a sajtra!
2. Vágjuk be a tészta két hosszabb oldalát ferdén, olyan másfél centi vastagságú csíkokra. Az egyik hosszabbik oldalt hajtsuk be középre, ebben a papír segítségünkre lesz, egyszerűen fogjuk meg a két sarkát, és hajtsuk meg vele a tésztát.
3. Ezután kenjük át a lazán felvert tojással azt a részt, amit behajtottunk. Fontos, hogy most kenjük be, ez fogja ugyanis megakadályozni, hogy a tészta sülés közben esetleg kinyíljon!
4. A másik oldalt szintén hajtsuk be középre, rá a másik tetejére, majd tojással kenjük meg az egészet, és szórjuk meg ízlés szerint szezámmaggal vagy egyéb magvakkal.
Jó sütögetést!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala