Mikor ottmarad a banán, nem akar fogyni, de barnulni annál inkább, akkor érdemes egy ilyen pillekönnyű gofriba csempészni, aminek nem tudnak majd ellenállni 🙂
De ha nincs véletlenül megmaradt banán, ez az a recept, amiért érdemes érlelni!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
– 2 érett banán turmixolva vagy összetörve
– 2 tojás
– 10 dkg puha vaj
– negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
– 1 evőkanál sütőpor
– 1 bögre tej (2,5 dl)
– 1 csomag tortadara
+ 10 dkg étcsokoládé
1. Először a lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat és a tejet, valamint a leturmixolt banánokat és csomómentesre keverjük.
2. Ezután hozzákeverjük a tortadarát is.
3. Forró gofrisütőben kisütjük a gofrikat, majd felolvasztott étcsokoládéval díszítjük.
4. Én a csokit mikróban olvasztottam, fél percenként kevertem át, hogy le ne égjen, majd egy nejlonzacskóba töltöttem az olvadt csokit. A zacskó sarkát picit lecsíptem, és így csorgattam le őket keresztirányban.
5. Mivel uzsisdobozba is készültem tenni belőlük, ezért amikor a gofrik kihűltek, két percre betettem őket a fagyasztóba, így a csokoládé gyönyörű, roppanósra szilárdult.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂