Imádnivaló kis falat kiflik, amiknek a tésztája attól különleges, hogy az alapját tejszínes krémsajt adja!
Képzeljétek el egy lágy tésztát, amit belenyújtotok kedvetekre cukros mogyoróba, mandulába, kókuszba, dióba, ami egyszere bele, közé és rásül a kiflikre!
Nagyon komoly függőséget okoz az omlós tésztájával, és a rákaramellizálódott finomságokkal!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók 64 darab apró kiflihez:
– 20 dkg Mascarpone vagy egyéb krémsajt
– két és fél bögrényi liszt (32 dkg)
– 20 dkg puha! vaj
A hempergetéshez:
– háromnegyed bögre őrölt mogyoró (6 dkg), dió, mandula vagy egy bögre kókusz, háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg)
Elkészítése:
1. A Mascarpone-t, a vajat és a lisztet sima tésztává gyúrjuk, majd éjszakára, vagy legalább másfél órára hűtőbe tesszük.
2. Ezután négy gombócot csinálunk a tésztából.
3. A nyújtódeszkára kiöntjük a cukros-mogyorós keverék körülbelül negyedét, majd kinyújtjuk rajta az első gombócot, olyan vékony körlappá, amennyire csak lehet, közben néhányszor átfordítjuk, hogy mindkét oldalára jócskán jusson.
4. A kört 16 szeletre vágjuk, majd egyenként feltekerjük őket kiflikké. Közben úgy tegyük A KIFLIT, HOGY MÉG közben is jusson rá a mogyoróból, én mindig kerestem olyan foltokat, ahol még volt mogyoró.
5. A többi gombóccal ugyanígy járunk el, majd 180-190 fokos sütőben, alul-felül sütés programon, 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala