A minap ismét előkészülőben volt az ötperces túrós, ami nálunk a leggyakrabban készülő süti egyébként.
Szeretem, mert könnyed, alig van benne liszt és cukor, tele van túróval, tojással, tejteremékkel, és csak úgy eteti magát.
A kislányaim ötlete volt, hogy tegyük ki eperrel a tetejét, és mondhatom, nem rontotta el. Könnyed, felfújtszerű túrós, habos piskóta, rajta édes eperszemekkel, és porcukorfelhővel.
És ne feledjétek, ez az a süti, ami már forrón is bátran szeletelhető!!! 🙂
Kívánta a fotózást, ezért fel is kerül a blogfelhőbe 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 50 dkg túró
– 1 nagy dobozos tejföl (330 g)
– 10 dkg puha vaj
– 6 tojás
– egy bögre fehér finomliszt (12 dkg)
– bő fél bögre cukor (10 dkg)
– 1 csomag sütőpor (12 g)
+ eper a tetejére
Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, ahol kirakjuk a tetejét félbevágott eperszemekkel, majd irány a sütőbe (nálam 23*28-as).
3. Ezután tűpróbáig sütjük, nagyjából 50 perc alatt, míg aranybarna színt nem kap, kiemeljük papírostól a tepsiből, öt perc múlva porcukorral jól meghintjük, és már szeleteljük is. Ki ne hagyjuk forrón, vétek lenne 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala