Barion Pixel

Sajtos-túrós kiflik bögrésen

Adag:

32

Idő:

70 perc

Fok:

Közép

Hő:

190 fok

Így készül:

A sajtos-túrós kifli

Ez a kifli egy rendkivül finom és sokáig fogyasztható kifli, ami kívül ropogós, belül puha, nagyon ízletes, a túrónak és a sajtnak köszönhetően. Másnap-harmadnap is puha marad, ami a túróval készülő tésztáknak hatalmas erényük.

A másik, amiért még nagyon szertjük ezeket a szépségeket, mert este összegyúrjuk a tésztát, betesszük a hűtőbe, másnap pedig már csak formáznunk, és sütnünk kell!

Hozzávalók:

  • 6 bögre fehér finomliszt (75 dkg)
  • 1 kocka friss élesztő (5 dkg)
  • 1 teáskanál cukor
  • egyharmad bögre langyos tej (80 ml)
  • 1 kis pohár tejföl (kb. 170 g)
  • 2 tojás
  • fél kg túró
  • 1 evőkanál

A rétegekbe:

  • 15 dkg reszelt sajt

A tetejére:

  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás felverve

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Elkészítése:

1. Lépés

Az élesztőt és a teáskanál cukrot a langyos tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval együtt kézzel vagy géppel összegyúrjuk
a tésztát, majd lefedve betesszük egy éjszakára a hűtőbe. Ha nagyon ragadna, akkor adunk hozzá kevés lisztet, ha nagyon száraz,
akkor pedig tejet!

2. Lépés

Másnap lisztezett deszkára borítjuk, és hagyjuk fél órát magához térni a tésztát. Ezután négy egyenlő részre osztjuk. Ezeket
olyan vékony körlappá nyújtjuk, amennyire csak tudjuk, megszórjuk őket laponként kb. 4 dkg reszelt sajttal, majd nyolc-nyolc cikkre vágjuk őket, majd feltekerjük őket kiflikké.

 

3. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, megkenjük a tetejüket tojással, megszórjuk őket sajttal, hagyjuk őket pihenni 15-20
percig, majd 190 fokos, előmelegített sütőben, alsó-felső sütés programon aranybarnára sütjük őket.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂

 

 

szeretettel ajánlom:

Kategóriák