Ezek a fehér kis labdák nálunk nagy családi kedvencek, kedves anyósom, Juci jól bevált receptje, ami nélkül nem múlhatott el ünnep.
Igazi, tejes, főzött verzió, intenzíven kókuszos, vajas, vaníliás ízű, kerek kis tökély, a közepében egy szem mandulával, ahogyan az egy Raffaelloba dukál.
És amiért még nagyon szeretjük: nagyon gyorsan elkészül és rendkívül kiadós!
Hozzávalók kb. 50 darab golyóhoz:
- egyharmad bögre fehér finomliszt (5 dkg)
- egy és negyed bögre tej (3 dl)
- fél bögre kristálycukor (16 dkg)
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg kókuszreszelék (2 kis csomag)
+ 5 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez (fél csomag)
+ mandula a közepükbe
Elkészítése:
- Egy nagyobb lábosban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot.
- Ezután kisebb adagokban hozzájuk keverjük a tejet is, habverő segítségével, csomómentesre.
- Lassú tűzön az egészet felfőzzük.
- Míg még forrón beledolgozzuk, belekeverjük a felkockázott vajat, valamint a 20 dkg kókuszreszeléket.
- Hagyjuk kihűlni, majd még hűtőben is hűtjük, dermesztjük egy kicsit.
- Ezután púpos teáskanálnyi adagokat szaggatunk a tésztából, melyeket golyókká formázunk, majd olalról beléjük nyomunk egy-egy szem blansírozott (héj nélküli) mandulát. Újra gömbölygetjük, majd meghempergetjük őket kókuszba.
- Hűvös helyen vagy hűtőben, zárt dobozban vagy lefóliázva tároljuk.
A tányért és a harangot a Skandi Trendnél vásároltam: https://skanditrend.hu/hu/
A héj nélküli mandulát a Magzsoláról rendeltem: https://magzsola.hu/
Nem reklámként írom, hanem mert nagyon sok levelet, kommentet kapok, amiben kérdezitek, honnan van a tányér, pitesütő, bögre vagy különlegesebb alapanyag, ezért szerepelni fog a bejegyzésekben mostantól 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala