Mindössze négy hozzávalóból, liszt nélkül készül ez a finomság!
Ráadásul néhány perc alatt összekeverhető, nagyon finom, krémes, lágy joghurttorta, amit emiatt csak még jobban szeretünk!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊
Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához:
- 3 bögre görög joghurt (800 g)
- 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
- 6 tojás
- fél bögre étkezési keményítő (60 g)
Elkészítése:
- A sütőt melegítsük elő 170 fokra, alul-felül sütés programra.
- A joghurtot keverjük el egy habverő segítségével a cukorral, majd keverjük hozzá a hat tojást is.
- Végül szitáljuk bele az étkezési keményítőt, és az egészet keverjük homogénné.
- Béleljünk ki egy 22 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát, majd öntsük bele a tésztánkat.
- Tegyük be az előmelegített sütőbe, és süssük 50-60 perc alatt készre.
- Hagyjuk a formában kihűlni.
- Ha kihűlt, óvatosan emeljük ki, majd szeleteljük, és porcukorral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Hasonló recepteket itt találsz:
Sütés nélküli szuperkrémes sajttorta