Barion Pixel

Narancsos csokiszalámi

csokiszalámi

Ezt a finomságot nem lehet nem szeretni! Egy végtelenül egyszerű desszertről van szó, amit ezerféleképpen variálhattok, alakíthattok kedvetekre!

3,5 l kelesztő

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 bögre porcukor (20 dkg)
  • 20 dkg vaj
  • fél bögre holland kakaó por
  • fél bögre tej (1,25 dl)
  • 4 bögre darált háztartási keksz (40 dkg)
  • negyed bögre apróra vágott/tört dió, mandula vagy mogyoró, én vegyesen tettem
  • egy-két teáskanál rum aroma
  • ízlés szerint narancs kivonat vagy aroma (el is hagyható)
  • 1 bögre kókuszreszelék (5dkg)

Elkészítése:

  1. A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaót egy lábasban összemelegítjük, és addig olvasztjuk, míg szép, egynemű csokoládéfolyamot nem kapunk.
  2. Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük az aromákat, a tört magvakat, majd a darált kekszet is.
  3. Félretesszük, és hagyjuk szobahőmérsékleten egy fél órácskát állni. Közben többször átkeverjük.
  4. Ezután a tésztát ketté vesszük, és két nagyjából egyforma „szalámirudat” formázunk belőlük, majd a kókuszba hempergetjük őket.Mivel a kekszek változóak lehetnek, így előfordulhat, hogy nagyon morzsolódik a tészta, akkor nyugodtan dolgozzatok hozzá egy kis tejet, esetleg baracklekvárt, és minden megoldódik! 😊
  5. Ezután mindkettőt, külön-külön, szorosan folpackba csomagolva betesszük néhány órára a hűtőbe, hogy megdermedhessenek, és szépen szeletelhetőek legyenek.

Jó étvágyat! 😊

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

csokiszalámi

További sütés nélküli receptjeim:

Szuperkrémes sajttorta

Whiskey-s narancsos csokoládétrüffel

Dinnyécske

Kókuszrúd

Gesztenyés alagút


szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek