Ezek a kis golyók tökéletes alternatívák arra, hogy kielégítsük a zserbó utáni vágyunkat, ha a vágyaink közt nem szerepel azt megsütni! Nagyon helyes kis desszertek ezek, egyszerűen készülnek, mégis minden bennük van, ami hozza nekünk a zserbó ízélményt!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊
Hozzávalók a golyóhoz:
- darált keksz (12,5 dkg)
- 2 bögre darált dió (15 dkg)
- háromnegyed bögre sárgabaracklekvár (170-180 g)
Hozzávalók a bevonáshoz:
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 teáskanál étolaj
+ a tetejére kevés tört és darált dió
Elkészítése:
- A darált kekszet, a diót és a baracklekvárt összegyúrjuk, majd egyforma golyókat formázunk belőlük. Nagyjából 25 grammosokat.
- A golyókat lefedve betesszük a hűtőbe, hogy lehűljenek.
- A lehűlt golyókat mártóvilla segítségével, egyesével belemártjuk az előzőleg gőz fölött vagy mikróban felolvasztott, étolajjal elkevert csokoládénkba, sütő papírra helyezzük őket, majd a tetejüket megszórjuk felváltva darált, illetve apróra tört dióval. A csokoládéval gyorsan dolgozzunk, hogy ne hűljön vissza, és még folyékony legyen a csoki, mikor megszórjuk a dióval. Érdemes hármasával szórni őket, a mártás után közvetlenül!
- Hagyjuk a csokoládét megdermedni!
- Hűvös helyen tároljuk!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További begolyózott sütireceptjeim: