Ez a pohárkrém egy igazán bájos kis desszert, látványos, elkészíteni pedig egyszerűbb nem is lehetne. Ha szeretnétek lazára venni a dolgokat, akkor ehhez a recepthez bátran nyúljatok!
A mérce a szokás 2,5 dl-es bögre! 😊
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- fél bögre darált/összetört mézeskalács vagy darált/összetört zabfalat
- másfél evőkanál olvasztott vaj
- 1 teáskanál holland kakaópor
A krémhez és a habhoz:
- háromnegyed bögre habtejszín (nem felverve mérve! 2 dl)
- 125 g krémsajt
- 1 teáskanál mézeskalács fűszer
- 2 evőkanál porcukor
+ szórócukor, apró mézeskalács vagy cukorkafigurák a díszítéshez
+ ha nem szeretnétek nagyon cukrozgatni, egyszerűen egy kis darált mézeskaláccsal is díszíthetitek
Elkészítése:
- A mézeskalácsokat összetörjük vagy egy zacskóban sodrófával, vagy késes aprítóban, majd összekeverjük a kakaóval, és az olvasztott vajjal. Ha nincs mézeskalácsotok, használjatok zabfalatot!
- Szétosztjuk a vajas kekszmorzsánkat négy csinos pohárban, majd betesszük a hűtőbe.
- A krémhez a habot felverjük, majd egy tálban összekeverjük a krémsajtot, a mézeskalácsfűszert és a porcukrot.
- Ezután a krémünkhöz hozzákeverjük a tejszínhab nagyjából egyharmadát, a többit félretesszük a díszítéshez.
- A krémet elosztjuk egyenlően a négy pohárban, majd tejszínhabot nyomunk a tetejükre, amit ízlés szerint díszítünk.
Jó étvágyat! 😊
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További mézeskalácsfűszeres receptjem:
Rögtön puha mézeskalács bögrésen
Mézeskalács cupcake bögrésen
Mézeskalács házikó bögrésen
Mézeskalács golyók bögrésen
Mézeskalácsos forrócsoki bögrésen