Barion Pixel

Mézeskalácsos sajttorta pohárkrém bögrésen

Ez a pohárkrém egy igazán bájos kis desszert, látványos, elkészíteni pedig egyszerűbb nem is lehetne. Ha szeretnétek lazára venni a dolgokat, akkor ehhez a recepthez bátran nyúljatok!

A mérce a szokás 2,5 dl-es bögre! 😊

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • fél bögre darált/összetört mézeskalács vagy darált/összetört zabfalat
  • másfél evőkanál olvasztott vaj
  • 1 teáskanál holland kakaópor

A krémhez és a habhoz:

  • háromnegyed bögre habtejszín (nem felverve mérve! 2 dl)
  • 125 g krémsajt
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszer
  • 2 evőkanál porcukor

+ szórócukor, apró mézeskalács vagy cukorkafigurák a díszítéshez

+ ha nem szeretnétek nagyon cukrozgatni, egyszerűen egy kis darált mézeskaláccsal is díszíthetitek

Elkészítése:

  1. A mézeskalácsokat összetörjük vagy egy zacskóban sodrófával, vagy késes aprítóban, majd összekeverjük a kakaóval, és az olvasztott vajjal. Ha nincs mézeskalácsotok, használjatok zabfalatot!
  2. Szétosztjuk a vajas kekszmorzsánkat négy csinos pohárban, majd betesszük a hűtőbe.
  3. A krémhez a habot felverjük, majd egy tálban összekeverjük a krémsajtot, a mézeskalácsfűszert és a porcukrot.
  4. Ezután a krémünkhöz hozzákeverjük a tejszínhab nagyjából egyharmadát, a többit félretesszük a díszítéshez.
  5. A krémet elosztjuk egyenlően a négy pohárban, majd tejszínhabot nyomunk a tetejükre, amit ízlés szerint díszítünk.

Jó étvágyat! 😊

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További mézeskalácsfűszeres receptjem:

Rögtön puha mézeskalács bögrésen

Mézeskalács cupcake bögrésen

Mézeskalács házikó bögrésen

Mézeskalács golyók bögrésen

Mézeskalácsos forrócsoki bögrésen

szeretettel ajánlom:

Kategóriák